- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Srovnání parametrů McAfee Safe Connect VPN a F-Secure Freedome VPN: Kterou z nich vybrat?

Kterou z těchto VPN vybrat: McAfee Safe Connect VPN, nebo toho více nabízí F-Secure FREEDOME VPN? U obou VPN jsme porovnali parametry, přičemž konečné skóre je 7,4/10 – 7,2/10.

Naměřená rychlost McAfee SafeConnect VPN proti F-Secure Freedome VPN, kdo lépe sviští?

Rychlost připojení patří nejdůležitější parametry u VPN, a platí to i o McAfee Safe Connect VPN a F-Secure Freedome VPN.

Průměr měření downloadu u první z testovaných dosáhl hodnoty 127 Mb/s, případě druhé 81 Mb/s. McAfee Safe Connect VPN se ukázala o 46 Mb/s rychlejší oproti F-Secure VPN.

Naměřený upload McAfee SafeConnect VPN dosáhl 76 Mb/s. F-Secure Freedome VPN jsme naměřili upload 66 Mb/s, v důsledku čehož je o 10 Mb/s pomalejší.

Rychlost odezvy dosáhla u první VPN v průměru 11 ms. Konkurenční F-Secure Freedome VPN laboratoř naměřila 14 ms. Protože platí, že čím nižší rychlost odezvy, tím lépe, tak McAfee SafeConnect VPN ve srovnání byla 3 ms lepší.

Bodový součet McAfee Safe Connect VPN – F-Secure Freedome VPN zatím je 7 /10 – 8/10.

Povede se McAfee Safe Connect VPN přehrávat filmy z Netflixu?

Pro odblokování zahraničního Netflixu je zásadní dostatečná rychlost stahování, McAfee Safe Connect VPN to zvládá. U většiny VPN se stačí připojit a zvolit zemi, F-Secure FREEDOME VPN odblokovat Netflix má.

Díky VPN lze odblokovat také youtubová videa, která jsou v Česku skrytá, přičemž F-Secure FREEDOME VPN tuto funkci zvládá. Druhá ze srovnávaných VPN funkci odblokování YouTube videí obsahuje.

Mezi další důležité funkce VPN patří ochrana před únikem DNS, multi-hop připojení a síťové tunelování. Kupříkladu McAfee Safe Connect má ochranu DNS a F-Secure FREEDOME VPN například zahrnuje whitelist (zařazení stránek na bílou listinu).

U funkcí VPN je tak skóre 7 /10 vs. 10/10.

Jak je na tom McAfee Safe Connect VPN v šíři nabízených zemí a serverů?

Nižší nabídka serverů se může projevit v nižší rychlosti VPN, McAfee SafeConnect VPN nabízí 2 000 serverů. V nabídce F-Secure Freedome VPN jsme zjistili 28 serverů. První jmenovaná tak nabízí o 1972 víc .

VPN doporučujeme vybírat také podle počtu zemí, který u F-Secure Freedome VPN během psaní článku byl 22. Druhá z porovnávaných VPN má 50, což je o 28 víc. V tomto srovnání tedy vítězí .

Sledujte také počet současně připojitelných zařízení, jichž McAfee Safe Connect VPN umí 5. F-Secure FREEDOME VPN povolí připojit současně 7 zařízení. Kompletní přehled parametrů si přečtěte v článku nejlepší VPN pro PC.

Které platformy zvládá McAfee Safe Connect VPN a jaké zvládá F-Secure Freedome VPN?

Možná nejdůležitějším parametrem při výběru VPN je nabídka podporovaných zařízení, McAfee Safe Connect VPN podporuje platformu Android a připojí iOS. Srovnávaná VPN F-Secure Freedome VPN systém iPhone iOS ochrání, přístroje s OS Android standardně dokáže ochránit.

Sdílení informací o používání VPN uživatelem s policií se řídí zákony země, kde má společnost své sídlo. McAfee Safe Connect VPN formálně vznikla v USA. Druhá z VPN v našem porovnání sídlí ve Finsku.

Rozhraní McAfee VPN není k mání v českém jazyce, F-Secure Freedome VPN česky přeložena je.

U známkování podporovaných platforem dosáhla McAfee SafeConnect VPN výsledku 10/10 a F-Secure Freedome VPN si vysloužila hodnocení 8/10.

Cenové srovnání McAfee VPN – F-Secure Freedome VPN

F-Secure FREEDOME VPN lze předplatit od 92 Kč měsíčně, předplatné druhé z VPN můžete mít již od 41 Kč měsíčně. Známka obou VPN za poměr ceny a funkcí je 8/10 pro první VPN a 3 z 10 pro porovnávanou VPN službu.

Další články autora

Comments

PR článek

Nejnovější články